6 tips voor een succesvol wintermenu

12-12-2023

Ontdek de hartverwarmende smaak van de winter!

Wildgerechten, exclusieve kerstmenu’s, warme fika momenten met iets zoets of shared dining. Jouw gasten genieten in de winter graag met familie en vrienden in de horeca. Is jouw menu al klaar voor de winter en feestdagen? Behaal maximaal rendement door in te spelen op de laatste foodtrends. Pastridor denkt met je mee en inspireert je graag met trends die je dit seizoen niet mag missen!

1. Shared dining

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, verlangen jouw gasten naar warmte en gezelligheid. In de winter staat het samenzijn met vrienden en familie en eten delen centraal. Een shared dining aanbod sluit hier naadloos bij aan. Denk aan heerlijke, deelbare hapjes of shared dining planken om
samen van te genieten.

2. Winterbarbecue

Barbecuegerechten passen perfect bij de rokerige en hartige smaken van de winter. Zoals gegrilde steaks of verse groenten van het seizoen. De winterbarbecue is de ideale kans om direct een gezellige, winterse sfeer toe te voegen aan je zaak en een unieke beleving te bieden om je te onderscheiden van je concurrentie.

3. Plantaardig

In de winter en tijdens kerst zien we veel vleesgerechten op het menu. Maar vergeet dit seizoen zeker de vegetarische of vegan doelgroep niet. Deze groep wordt namelijk steeds groter en biedt kansen voor meer omzet. Zorg ervoor dat je menukaart diverse vegetarische opties heeft. Denk aan gerechten met seizoensgebonden groenten in de hoofdrol.

4. Seizoensgebonden

Pas je menu aan met ingrediënten die passen bij de winter. Zo kan je gemakkelijk gebruik maken van lokale seizoensproducten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook goedkoper in te kopen zijn. Denk aan groentes zoals bieten, paddenstoelen, koolsoorten en pompoen. Of fruit zoals cranberries, appels en peren. Maar ook wildgerechten en specerijen als tijm, salie, rozemarijn en kaneel zijn perfect!

5. Gerechten met wild

Wild is een traditionele favoriet in de winter. Een perfecte combinatie met uitgesproken warme smaken die bij dit seizoen passen. Serveer gerechten zoals gestoofde duif met cranberrysaus, stoofpot met konijn, eendenborst met sinaasappel of hertenbiefstuk met veenbessensaus. Verkoop jouw wildgerecht als een suggestie van de chef. Zo zet je het exclusieve karakter extra in de kijker en kan je makkelijk variëren.

6. Winterse desserts

Er smaakt niets beter op een koude dag dan een winters dessert. Om in te spelen op de smaak van het seizoen, hoef je je dessertkaart niet helemaal om te gooien. Het toevoegen van mooie toppings op je zoete aanbod doet al wonderen! Denk aan smaken als kaneel, pure chocolade, gember, appel of peer.

Winterse recepten om mee aan de slag te gaan

Download onze gratis Winter Special

Benieuwd naar nog meer winterse tips en recepten? Ontdek de hartverwarmende smaak van de winter in onze gratis Winter Special! Met handige tips voor een feestelijk kerstmenu, tips voor je wintermenu en 8 winterse recepten om mee aan de slag te gaan. Download de gids & ontvang hem direct in je mailbox.

DOWNLOAD DE WINTER SPECIAL

MEER INSPIRATIE

Je kerstmenu feestelijk serveren

Ontdek meer

EEN MUST OP JE LENTEMENU:
HIGH TEA & PAASBRUNCH

Ontdek meer

7 TIPS VOOR EEN
SUCCESVOL LENTE MENU

Ontdek meer

6X FEESTELIJKE RECEPTEN VOOR JE DECEMBER MENUKAART

Ontdek meer