STREETFOOD STIMULEERT DE CREATIVITEIT

28-09-2023

Wat zo leuk is aan streetfood is dat het uitnodigt om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen. Maar ook om je creativiteit helemaal te botvieren en zo jouw eigen stempel drukken, op je gerechten en de inrichting van je zaak! Ga maar eens helemaal los met je ideeën...Daarna kijk je wat aanslaat en kan je bijsturen waar nodig.

Klassieker met een twist

Ga aan de slag met een eigen variatie op de klassieke hamburger of hotdog. Bekend is immers nog steeds bemind. Combineer de klassieke hamburger met béarnaisesaus bijvoorbeeld. Of combineer de Weense worstjes met warme vergeten groenten. Make it your own!

Over de topping

Met wat verse kruiden of een handje zaden of noten creëer je meteen een andere smaaksensatie. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook veel van dit soort verrassende broodjes op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een chili-broodje, een zwarte peper hamburger bun of een broodje met ui of verse kruiden. Maar durf gerust ook een extra smaakcombinatie toe te voegen door af te werken met toppings als geitenkaas, foie gras, marmelade...

SMAAKMAKENDE TOPPINGS

Streetfood menu

Het krijtbord is dé manier om je streetfood menu te communiceren. Schrijf je wisselende specials er op of laat een creatieve collega kleurrijke illustraties maken van de ingrediënten. Vind je een krijtbord niet in jouw zaak passen, dan is een letterbord een goed alternatief. Het is makkelijk aan te passen aan een nieuw menu en het ziet er altijd strak uit.

Upcycling

Gooi lege blikken en potten nooit weg, want eenmaal schoongemaakt kan je er van alles van maken. Denk aan een servetten- of bestekhouder of een planten- of kruidenpotje. Een glazen pot kan dienen als vaas of doe een papieren zakje om een bokaaltje en gebruik dat als kaarslichthouder. Deze elementen versterken het streetfood-gevoel en zijn ideaal om je toog aan te kleden.

Ban plastic

Waar duurzaamheid vroeger vooral door geitenwollensokkentypes werd uitgedragen, is het nu de normaalste zaak van de wereld en zelfs ontzettend on trend. Vervang je plastic wegwerpbakjes en -bestek door afbreekbare alternatieven van karton, papier, palmblad, bamboe of suikerriet. Papieren koffiebekers of lunchzakjes kan je personaliseren met je bedrijfslogo door ze te bestempelen of te bestickeren. Simpel, goedkoop en duurzamer dan plastic.

Zoetigheidje

Zoetekauwen maak je altijd blij met iets kleins voor bij de koffie (to-go) of voor na de streetfoodhap. Het is makkelijk om hiermee je omzet te verhogen. Je hoeft niet alles zelf te maken! Bied je gasten kant-en-klare lekkernijen of ijsbekers aan.

Fruitastic

Verse sappen, huisgemaakte ijsthee of limonade kunnen je verkoop een echte boost geven. Een sapcentrifuge en een goed gevulde schaal fruit en groenten op de toog … dat ziet er meteen heel aantrekkelijk en supergezond uit. Verhoog die positieve beleving door de geuren van verse munt, basilicum, limoenen, etc. Biedt je gast de mogelijkheid om ook zelf zijn smaakcombinatie te kiezen en serveer het in met jouw logo bestempelde beker. Wil je je sappen een exotisch tintje geven? Doe dan gerust wat gember of kurkuma door de blender.

HEERLIJKE ZOETE VERLEIDINGEN

MEER INSPIRATIE

7 ZINDERENDE ZOMERTRENDS

Ontdek meer

FOOD TREND: WERELDKEUKENS

Ontdek meer

FOODTRUCKS

Ontdek meer

STREETFOOD INGREDIENTS

Ontdek meer