Foodpairing: winterse drankjes & mini bites

12-12-2023

Een mix van hartverwarmende smaken!

Jouw gasten pakken in de winter graag feestelijk uit en laten zich het liefst verrassen met de nieuwe smaken van het seizoen. Verleid jouw gasten om nieuwe combinaties te proberen met foodpairing! Foodpairing gaat om het combineren van ingrediënten op basis van smaakprofielen en kan zowel een combinatie van gerechten als dranken zijn. Zo adviseer je jouw gasten om leuke combinaties te verkennen op het menu en zorg je eenvoudig voor extra cross- en upselling. Ontdek de kansen van foodpairing met bijpassende, winterse dranken.

1. Rode wijn & bruschetta

Heb jij een mooi wijnaanbod in jouw horecazaak? Combineer dan een goede rode wijn met bruschetta! Geef er een extra winters tintje aan door paddenstoelen op je bruschetta toe te voegen. Champignons en eekhoorntjesbrood combineren heel goed met een rode wijn met aardse tonen.

2. Donker bier & breekbrood met dips

In de winter delen jouw gasten graag eten met elkaar en breekbrood is ideaal voor een gezellige sfeer in jouw horecazaak. Serveer het breekbrood met verschillende winterse dips die matchen bij het rijke karakter van donker bier. Denk aan een kaasdip, roomkaas, pompoen- of kerriespread.

3. Winterse cocktails & warme kaashapjes

De opties voor cocktails met een winterse twist zijn eindeloos! Ga eens voor een Cranberry Mule met brie uit de oven of Eggnog met een Old Amsterdam Swirl. De zoute, hartige hapjes vormen een mooi contrast met de zoetere cocktails.

4. Glühwein & Worstenbroodjes

Voor een ultiem winterse ervaring ga je natuurlijk voor glühwein op je menu! Heerlijk om even op te warmen tijdens een winterse wandeling. Deze gekruide, zoetige rode wijn mixt perfect met hartige warme snacks zoals worstenbroodjes. Ideaal om to-go aan te bieden of als special op je winterterras.

5. Warme chocolademelk & Pecannotenkoek

Een heerlijke zoete verwennerij op een koude winterdag: warme chocolademelk met een pecannotenkoek. De rijke, romige smaak van warme chocolademelk past goed bij de smeuïge ahornsiroop en noot- en boterachtige smaak van de pecannotenkoek.

6. Kruidige thee & Cinnamon Scandi Swirls

Een perfecte combinatie van specerijen om warmte en comfort te bieden aan jouw gasten! Serveer een kruidige thee zoals chai of kaneel met een Cinnamon Scandi Swirl. Deze smaken vullen elkaar goed aan dankzij de kaneel en kardemom in de Cinnamon Scandi Swirl.

Download onze gratis Winter Special

Benieuwd naar nog meer winterse tips en recepten? Ontdek de hartverwarmende smaak van de winter in onze gratis Winter Special! Met handige tips voor een feestelijk kerstmenu, tips voor je wintermenu en 8 winterse recepten om mee aan de slag te gaan. Download de gids & ontvang hem direct in je mailbox.

DOWNLOAD DE WINTER SPECIAL

MEER INSPIRATIE

BURGERS SLIM SERVEREN VOOR MEER OMZET IN JOUW ZAAK

Ontdek meer

Het geheim achter een winstgevend ontbijtbuffet

Ontdek meer

DUURZAAM ONDERNEMEN IN DE HORECA - ENERGIE BESPAREN

Ontdek meer

TIPS OM VOEDSELVERSPILLING TEGEN TE GAAN IN DE HORECA

Ontdek meer