Wat maakt Scandi Pastry zo uniek?

12-12-2023

De stijgende vraag naar een zoete verwennerij

Jouw gasten gaan tegenwoordig steeds vaker op zoek naar manieren om te vertragen, te ontspannen en te genieten van de kleine dingen. En hoewel veel mensen aan de ene kant gezonder willen eten, pakken jouw gasten graag een zoete verwennerij voor een gelukkig gevoel in de hectiek van de dag. Hierdoor stijgt de vraag naar een dagelijks rustmomentje met koffie en iets lekker zoets. In Zweden ook wel bekend als ‘FIKA’. Dit rustmomentje is in Zweden een diepgewortelde traditie, maar wordt ook in de rest van Europa steeds populairder. De Scandi Pastry speelt perfect in op deze behoefte. Een heerlijke zoete verwennerij waarbij kwaliteit en smaak centraal staan. Een echte musthave in jouw horecazaak!

Wat is Scandi Pastry van Pastridor?

Pastry assortiment

Pastry is een term die verwijst naar ons zoet assortiment. Binnen ons zoet assortiment vind je enerzijds de klassieke bladerdeeggebakjes en anderzijds producten zoals cakes, muffins en donuts, maar sinds kort ook Scandi Pastry. Voor zowel Pastry als Scandi pastry bestaat het deeg uit bloem, zout, gist, melk en boter. Daarnaast wordt bij Scandi pastry volgens Zweeds recept ook kardemom toegevoegd wat voor de unieke, zoetkruidige smaak zorgt. Het verschil tussen bladerdeeg en Scandi pastry zit in de bereiding van het deeg. Na het kneden wordt bladerdeeg meerdere keren gevouwen met boter ertussen. Dit wordt toeren genoemd. Tussen het toeren gaat het deeg rusten. Uiteindelijk krijg je op die manier een luchtige laagjesstructuur, zoals je deze kent van een croissant.

Scandi Pastry

Bij Scandi pastry wordt het deeg ook gekneed, maar niet gevouwen. Er worden geen laagjes gecreërd en er wordt geen boter verwerkt tussen de laagjes deeg. Hierdoor is Scandi pastry minder vet en krijgt het eindproduct een andere textuur. De hoeveelheid kneden en rusttijd bepaalt de textuur en structuur van het deeg. Bij de Scandi Pastry is dit een heerlijk zacht deeg van tarwe met gist waar we de specerij kardemom aan toevoegen voor die kenmerkende zoete, kruidige en subtiel frisse smaak. Dit deeg noemen we ook wel “soft dough”.

Scandi Pastry vormen & namen

Scandi Pastry wordt traditioneel in verschillende vormen aangeboden. De meest voorkomende vorm van Scandi pastry is een swirl. Maar ze bestaan ook in bolvormige of geknoopte varianten. Meestal gevuld met kaneel, maar ook met amandel, pistache, jam en vanille en gedecoreerd met een laagje suikerglazuur. In Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen zijn er verschillende namen en toepassingen, maar ze verwijzen allemaal naar de heerlijke Scandi Pastry waarbij smaak en kwaliteit centraal staan. Allemaal geliefd om hun smaak en comfort voor tijdens het FIKA moment:

Bulle: Zweedse broodjes van soft dough.
Kanelbulle: Zweedse kaneelbroodjes van soft dough, ook wel bekend als kanelbullar.
Pulla: Fins voor verschillende zoete soft dough broodjes.
Korvapuusti: De Finse naam voor kaneelbroodjes.
Boller: Noors voor zoete soft dough broodjes.
Skillingsbolle: Noors voor kaneelbroodjes.
Kanelsnegle: Deens voor kaneelbroodjes. Letterlijk vertaald naar ‘kaneelslak’, verwijzend naar de vorm.

Wat zijn de voordelen van Scandi Pastry & Soft Dough?

1. Minder calorieën

In het bereidingsproces wordt er geen extra boter toegevoegd, waardoor het soft dough minder calorieën dan andere zoetigheden bevat. Een extra verkoopkans in jouw horecazaak voor gasten die naar gezondere alternatieven zoeken.

2. Uiteenlopende smaken

Het heerlijke, zachte deeg is een ideaal canvas om andere smaken en specerijen aan toe te voegen. Zo voegen we bij de Cinnamon Scandi Swirl kaneel en kardemom toe aan het deeg voor een unieke smaakcombinatie van fris en zoetkruidig.

3. Veelzijdig canvas

Dip it, fill it, top it! De Scandi Pastry is heerlijk om zo aan te bieden, maar leent zich ook perfect voor aanvullingen. Maak leuke variaties door de pastry open te snijden en extra vulling toe te voegen, of dip de pastry bijvoorbeeld in chocolade- of aardbeiensaus of voeg een topping toe met bijvoorbeeld vers fruit.

4. Verschillende eetmomenten

De Scandi Pastry is veelzijdig in te zetten in jouw zaak. Ga voor een zoete verwennerij bij het FIKA koffiemoment of warm de pastry kort op en voeg een bolletje ijs toe voor een volwaardig dessert.

5. Upselling to go

Wist je dat de helft van de consumenten in de horeca iets lekker zoets bij de koffie of thee neemt? Stimuleer impulsaankopen met een Scandi Pastry aanbod. Een heerlijke verwennerij bij de koffie, en door het soft dough kruimelt de pastry niet. Handig!

De ultieme Scandi Pastry op je menu!

Als bedrijf met Scandinavische roots vinden we het bij Pastridor hoog tijd om de nummer 1 zoete verwennerij uit Zweden aan ons assortiment toe te voegen: de Cinnamon Scandi Swirl. De Scandinavische, traditionele gebakjes hebben een zoete, kruidige en subtiel frisse smaak dankzij de toevoeging van kaneel en kardemom. Heerlijk zacht deeg, zonder te kruimelen! De ultieme verwennerij om jouw gasten te laten ontsnappen aan de hectiek van de dag.

Scandi Pastry assortiment

MEER INSPIRATIE

EEN MUST OP JE LENTEMENU:
HIGH TEA & PAASBRUNCH

Ontdek meer

7 TIPS VOOR EEN
SUCCESVOL LENTE MENU

Ontdek meer

Het geheim achter een winstgevend ontbijtbuffet

Ontdek meer

6 tips voor een succesvol wintermenu

Ontdek meer