WEL OF NIET THUISBEZORGEN?

29-09-2023

De kansen van thuisbezorgen voor jouw horecazaak!

Bij Pastridor is het onze ambitie om jou als foodservice ondernemer te inspireren. Om je te onderscheiden van je concurrent en je zaak te laten groeien. Met praktische tips en relevante tricks.

Welke mogelijkheden zijn er voor jou als ondernemer? Ga je wel of niet thuisbezorgen, en is dit wel de juiste keuze voor jouw horecazaak? En zo ja, waar moet je rekening mee houden en hoe pak je dit aan?

Deze voor- en nadelen zorgen ervoor dat jij de juiste keuze kan maken.

Voordelen

Maar liefst 20% meer verkoop per bestelling!

Delivery zorgt gemiddeld voor 20% meer verkoop per bestelling ten opzichte van de bestellingen in jouw zaak. Dit komt omdat mensen meer tijd hebben om alle producten op het menu rustig te bekijken. Maar ook omdat je ze kan triggeren om meer of andere gerechten te bestellen.

Vergroot je markt

Met thuisbezorgen boor je nieuwe markten aan. Je bereikt ook de mensen die niet de deur uit kunnen of willen, zoals senioren en gezinnen met kinderen.

Top-of-mind blijven bij jouw klanten

Online je imago wegzetten is tegenwoordig net zo belangrijk als alle aspecten in jouw fysieke zaak. Door online zichtbaar te zijn, blijf je top-of-mind bij jouw klanten. Ook als ze geen tijd of zin hebben om naar jouw horecazaak toe te komen, ben jij via home delivery bereikbaar.

Nieuwe service voor jouw klanten: thuis uiteten

Thuisbezorgen zorgt voor een nieuwe service voor jouw klanten: thuis uiteten kunnen. Ze hoeven het huis niet uit om jouw overheerlijke gerechten te ontvangen!

Home Delivery is en blijft trending

Consumenten zijn door een drukke levensstijl en de groei in technologische mogelijkheden steeds op zoek naar gemak en snelheid. Home Delivery is hierdoor al jaren trending en constant groeiend.

Nadelen

Minder controle op de ervaring van de klant

In jouw zaak zie je alles gebeuren en kan je alles control- eren. Bij thuisbezorgen zie je alleen hoe jouw maaltijd de zaak verlaat, niet hoe en op welke manier deze bezorgd wordt. TIP! Zorg dat je goed bereikbaar bent zodat je eventuele slechte indrukken kan terugdraaien met goede service achteraf.

Risicobeheersing Business Model

Delivery en Take Away is niet voor iedere zaak haalbaar of zinvol. Als je kiest voor Delivery & Take Away houdt dan rekening met de potentiële omzet, de energiekosten, inkopen en salarissen.

Kwaliteitsverlies van gerechten

Een gerecht dat thuisbezorgd wordt is altijd van min- dere kwaliteit dan een direct geserveerd gerecht in jouw zaak.

Extra investeren in tijd en geld

Bij bestaande bezorgplatformen bespaar je veel tijd, maar betaal je maandelijks een commissie. Indien je het bestellen en bezorgen zelf regelt moet je investeren in een gebruiksvriendelijke en goede structuur.

Gratis Take away & Home delivery guide

Twijfel je of Take Away & Home Delivery iets voor jouw horecazaak is of weet je niet waar je moet beginnen? We zochten het voor je uit en delen onze tips en tricks graag met jou in onze ‘Take away & Home delivery guide’.

 

DOWNLOAD GRATIS ONZE TAKE AWAY & HOME DELIVERY GUIDE

MEER INSPIRATIE

HET GEHEIM VAN EEN SUCCESVOL TERRAS

Ontdek meer

10 TIPS VOOR JOUW (STADS)BEACHBAR

Ontdek meer

CHECKLIST
DELIVERY PROOF BURGERS

Ontdek meer

AAN DE SLAG MET BESTEL- & BEZORG-PLATFORMEN

Ontdek meer