SLIM KEUKENWERK
SNEL EN HANDIG!

08-04-2024

7 TIPS
OM TIJD TE BESPAREN IN DE KEUKEN!

Bij personeelstekort en wisselende piekmomenten in jouw horecazaak, behoud je constante kwaliteit door een goed georganiseerde keuken. Ontdek onze 7 tips. Over gemaksproducten, efficiënt werken en medewerkers in hun kracht zetten. Zo lever je altijd topkwaliteit!

1. Gebruik  meer gemaksproducten

Bespaar tijd door slim gebruik te maken van convenience producten. Basis producten van hoge kwaliteit zijn tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van zelfgemaakt. Kies wat past bij jouw keuken: maak bijvoorbeeld je jus zelf voor je kenmerkende gerecht, maar gebruik gemaksproducten voor buffetgerechten. Kies voor afbakbrood van hoge kwaliteit met een snelle bereidingstijd, zoals Pastridor PLUS stokbrood. Net zo lekker als van de bakker. En altijd vers!

2. Lang houdbare producten

Overweeg gebruik te maken van kwalitatieve gemaksproducten met langere houdbaarheidsdata. Denk aan diepgevroren soepen, sauzen en brood. Als gerechten langer houdbaar blijven in de koeling, kan je ze vooraf bereiden en heb je ook minder foodwaste.

3. Beperk je handelingen

Bedenk bij het maken van je nieuwe menukaart uit hoeveel handelingen de bereiding van een gerecht maximaal mag bestaan. Een duidelijke regel hierbij is: Keep it simple! Meer stappen betekent meer werk in de keuken en meer wachttijd voor jouw gast. Vooral als je te weinig personeel hebt, kan deze tip je daarom helpen om tijd te besparen.

4. Slimme apparatuur

Met een tekort aan goed personeel kunnen technologische oplossingen een handje helpen. Voor diverse bereidingswijzen heb je handige hulpmiddelen zoals een warmhoudkast of sous-vide machine. Je personeel hoeft alleen de juiste hoeveelheden toe te voegen, de machine doet de rest!

5. De juiste keukenrouting

Ook je keukenrouting is belangrijk. Kijk eens naar de indeling van je keuken: is deze optimaal ingericht? Kun je het aantal loopmeters van je personeel beperken door de volgorde van de stations aan te passen? Of kun je de koeling of opslag dichterbij plaatsen? Hoe slimmer de routing in de keuken, hoe efficiënter je werkt.

6. Goede mise-en-place

Een goed begin is het halve werk. Bereid zoveel mogelijk van te voren voor in de keuken. Dit scheelt enorm in handelingen en stress tijdens piekmomenten. Denk aan het snijden en wassen van groenten, de werkbank opruimen en alles op een vaste plek gereed leggen. Bekijk welke broodjes je van tevoren kan beleggen en bewaren in de koeling. Zoals de Pastridor Sandwino die je 3 dagen in de koeling kan bewaren voor de ideale mise en place!

 

7. Kennis = key

Wanneer mensen doen waar ze goed in zijn, zijn ze gemotiveerd en gaat de kwaliteit van hun werk omhoog. Daarom is het erg belangrijk om je personeel in te zetten op de plekken waar zij in uitblinken.

 

TIJD VOOR KWALITATIEF GEMAK!
PASTRIDOR QUICK ’N EASY BROOD

Pastridor helpt je met het Quick ’n Easy broodassortiment. Met gemaksbrood van de beste kwaliteit die je enkel ontdooit, kort en direct uit de vriezer afbakt en eenvoudig belegt. Inclusief voorgesneden opties. Ontdek het assortiment!

DOWNLOAD ONZE
QUICK ’N EASY GUIDE

Om jou en je team te helpen zaken te vereenvoudigen en tegelijkertijd kosten te besparen ontwikkelden we deze gratis guide. Met praktische tips voor in de keuken, Quick‘n Easy producten en rappe recepten maken we jouw leven een beetje makkelijker. Samen streven we naar efficiëntie, winstgevendheid en heerlijke resultaten!

DOWNLOAD DE GUIDE

MEER INSPIRATIE

WAAR KAN JE OP BESPAREN?ZUINIGE BUDGETTIPS

Ontdek meer

10 KEUKENHACKS VAN CHEF MONIQUE

Ontdek meer

MAXIMALISEER JE WINST MET EEN SLIM MENU

Ontdek meer

TIPS OM VOEDSELVERSPILLING TEGEN TE GAAN IN DE HORECA

Ontdek meer